Zprávy

Pozadí

News

OBCHODY O SVÁTCÍCH OTEVŘENY

Červenec je měsícem hned dvou státních svátků. 5. července si připomínáme Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje. 6. červenec je státním svátkem Den upálení mistra Jana Husa. Letos svátky vycházejí na středu a čtvrtek, pokud tedy budete mít možnost vzít si k tomu dovolenou v pátek, užijete si celých pět dní volna. Ani na jeden ze státních svátků se nevztahuje zákon o prodejní době. V oba dny si tak bez problému nakoupíte, obchody budou otevřené.

today4. 7. 2023 6

News

ODSTÁVKA ELEKTŘINY 19.7.

19. červenec plánuje ČEZ odstávku elektřiny, a to z důvodu plánovaných prací na distribuční soustavě, které jsou nezbytné pro zajištění bezpečných a spolehlivých dodávek elektřiny. Proud nepůjde v ulici Pod Skalkou v době od 7:30 do 14:30.

today4. 7. 2023 5

News

TRAMVAJOVÁ VÝLUKA

Oprava páteřní tramvajové tratě z Lidových sadů do Horního Hanychova v Liberci omezí od zítřka do neděle i průjezd Šaldovým náměstím v horním centru města. Uzavřený bude přístup do frekventované Sokolské ulice, objízdná trasa povede přes Husovu ulici. Dopravní podnik bude v tomto týdnu opravovat tramvajovou trať najednou na vícero místech. Kvůli výluce nevyjede ani historická tramvaj, která vozí zájemce mezi Lidovými sady a Viaduktem vždy o státních svátcích.

today4. 7. 2023 5

News

MÍSTO POŠTY NA KUNRATICKÉ VÍCE MÍSTA PRO NÁBYTKOVOU BANKU

Pobočka pošty na libereckém sídlišti Kunratická, která v pátek otevřela naposledy, už má nové využití. Do uvolněného prostoru se rozšíří sousední Nábytková banka Libereckého kraje, současné sklady už jí nestačí. Díky uzavření pošty rozšíří banka sklady na dvojnásobek, v plánu je i dílna nebo takzvané re-use centrum, kde bude možné některé zajímavé kousky nábytku a vybavení koupit a na provoz nábytkové banky tak přispět.

today4. 7. 2023

Náš tip

BOTANICKÁ ZAHRADA LÁKÁ

Pestrými barvami začíná stále více zářit Botanická zahrada v Liberci. Pokud jste její návštěvu odkládali, pak právě teď a o prázdninách je nejlepší čas k její návštěvě. V tuto chvíli v botanické zahradě masivně kvetou lekníny a zhruba za měsíc se začnou objevovat květy na těch největších leknínech, tedy Viktorii Královské a Viktorii Cruisově. Začíná také kvést rozárium, což znamená, že návštěvníci mohou spatřit velkou paleta barev růží.

today4. 7. 2023 7

News

LIBERERC ODSOUHLASIL OPRAVU BAZÉNU

Zastupitelé Liberce definitivně schválili více než miliardovou modernizaci a rekonstrukci městského plaveckého stadionu. Pro hlasovalo 26 z 35 přítomných zastupitelů. Přestavbu považuje část opozice za zbytečně nákladnou a neúspěšně navrhovala, aby rekonstrukci město provedlo po etapách, a v menším rozsahu. Rekonstrukci bazénu s odhadovanými náklady 1,3 miliardy hodlá město zaplatit částečně z úvěru a částečně z dotací.

today4. 7. 2023 4

Náš tip

NOVÁ SPOLEČNÁ KRAJSKÁ VSTUPENKA

Zoo v Liberci a dalších pět kulturních institucí Libereckého kraje mají nově společnou elektronickou vstupenku. Slibují si od toho nárůst návštěvnosti. Držitelé takzvaného eLpassu mohou ušetřit až 230 korun. Kromě zoo se do projektu zapojily z Liberce botanická zahrada, Oblastní galerie a Severočeské muzeum a z dalších měst v kraji muzea v Turnově a České Lípě. Společnou vstupenku bude zatím možné zakoupit jen on-line přes webovou aplikaci.

today4. 7. 2023 8

Náš tip

NOVÁ ATRAKCE V PARKU NOVÉ VRATISLAVICE

V parku Nové Vratislavice přibylo nové místo pro relaxaci. Nová stavba poslouží z jedné strany jako příjemné posezení s rozkvetlým zátiším a z druhé jako lezecká stěna pro děti nebo pro ty, kteří si na vysedávání moc nepotrpí. Jde o jednu z mnoha novinek, které park Nové Vratislavice postupně vylepšují.

today4. 7. 2023 4

Náš tip

SDÍLENÁ KOLA V JABLONCI

O sdílená kola je v Jablonci nad Nisou zájem. Město je zavedlo od června a k dispozici jsou na 24 stanovištích, do budoucna město počítá s rozšířením. Kolo si denně půjčí v průměru 160 lidí. Jablonec od 1. června nabízí celkem 100 kol. Za prvních 18 dní si je vypůjčilo víc jak 1400 lidí. V Česku využívají sdílená kola desítky měst, třeba v Turnově nebo Novém Boru ale od záměru kvůli nezájmu lidí odstoupili.

today4. 7. 2023 7

poslouchejte s aplikací

0%